Η κουζίνα είναι ο χώρος, που σίγουρα περνάς μεγάλο κομμάτι της μέρας σου. Ετοιμάζεις τα αγαπημένα σου γεύματα για εσένα και την οικογένειά σου και χαίρεσαι όταν μοσχοβολάει το σπίτι από τις λαχταριστές μυρωδιές.

Ωστόσο όμως, πέρα από τις υπέροχες μυρωδιές του ψημένου φαγητού, το μαγείρεμα παράγει επίσης θερμότητα, ατμούς και λίπη, τα οποία με την πάροδο του χρόνου ‘ποτίζουν’ τα ντουλάπια και τους τοίχους. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, η εγκατάσταση ενός απορροφητήρα είναι απαραίτητη.

Η επιλογή του κατάλληλου απορροφητήρα για την κουζίνα σου είναι μια δουλειά που έχει αρκετό ψάξιμο. Είτε κάνεις μια ανακαίνιση στην κουζίνα, είτε ετοιμάζεις ένα καινούργιο σπίτι, ο απορροφητήρας είναι μια οικιακή συσκευή, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπει.

Έρχεται λοιπόν η στιγμή που αναρωτιέσαι «Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος απορροφητήρα;»

Εύλογο και λογικό το ερώτημά σου. Οι επιλογές που υπάρχουν στην αγορά, είναι κυριολεκτικά ανεξάντλητες και σίγουρα έχεις μπερδευτεί. Προτού λοιπόν επιλέξεις τον κατάλληλο απορροφητήρα για την κουζίνα και τις ανάγκες σου, παρακάτω θα μάθεις τους πιο δημοφιλείς τύπους απορροφητήρων, για να κάνεις την ιδανική επιλογή.

Οι δημοφιλέστεροι τύποι απορροφητήρων

 

1. Συρόμενοι απορροφητήρες

Οι συρόμενοι απορροφητήρες είναι η ιδανική επιλογή για εσένα που θέλεις να έχεις έναν απορροφητήρα που είναι πρακτικά αόρατος. Για να τους χρησιμοποιήσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τραβήξεις το αποσπώμενο τμήμα προς τα έξω και όταν τελειώσεις με το μαγείρεμα, να ξανασύρεις την επιφάνεια προς τα μέσα.
Οι συρόμενοι απορροφητήρες επίσης είναι μια ιδανική επιλογή για μια μικρότερη σε μέγεθος κουζίνα, που σου δίνει εύκολα λύση στην εξοικονόμηση χώρου.

 

2. Απορροφητήρες τζακιού

Οι απορροφητήρες τζακιού, συνήθως τοποθετούνται στον τοίχο, ακριβώς πάνω από την εστία. Αυτός ο τύπος απορροφητήρα ενσωματώνεται αρμονικά στον χώρο της κουζίνας, προσφέροντας ένα εξαιρετικό σύστημα εξαερισμού. Είναι πρακτικά αόρατος στο μάτι και έχει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα. Δες τους απορροφητήρες τζακιού καλύτερους εδώ .

3. Κρεμαστοί απορροφητήρες

Οι κρεμαστοί απορροφητήρες είναι ιδανικοί για όλους όσους θέλουν έναν απορροφητήρα υψηλής αισθητικής στην κουζίνα τους. Τοποθετούνται πάνω από τις εστίες και θυμίζουν κρεμαστά φωτιστικά. Έχουν πολύ μοντέρνο και κομψό design και έχουν λειτουργία ανακύκλωσης του αέρα.

 

4. Καμινάδες Teka

Οι απορροφητήρες καμινάδες Teka είναι μια κομψή και πρακτική επιλογή για την κουζίνα σου. Πέρα από τον όμορφο και μοντέρνο σχεδιασμό τους, που αναβαθμίζει την συνολική εικόνα του χώρου, οι συγκεκριμένοι απορροφητήρες έχουν πολύ δυνατή ισχύ, ρουφώντας όλους τους ατμούς και τις οσμές. Επιπλέον, οι καμινάδες Teka έχουν μεγάλη επιφάνεια, οπότε καλύπτουν όλα τα μάτια της κουζίνας, κάνοντας πολύ πιο αποτελεσματική την εξαέρωση του χώρου.

 

5. Καμινάδες οροφής

Οι καμινάδες οροφής στηρίζονται στο ταβάνι και έχουν ένα ιδιαίτερο και μοντέρνο σχήμα καμινάδας. Καλύπτουν όλα τα μάτια της εστίας και είναι ο τύπος απορροφητήρα που προτιμούν και οι περισσότεροι σεφ για τις κουζίνες τους. Οι καμινάδες οροφής έχουν πανίσχυρη λειτουργία εξαέρωσης και αποτελούν το κεντρικό ‘κόσμημα’ της κουζίνας.

Στο κατάστημά μας θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από τους πιο ποιοτικούς και αποδοτικούς απορροφητήρες, για να επιλέξεις αυτόν που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της κουζίνας σου, αλλά και στο προσωπικό σου στυλ.